Hollywood-schrijvers beëindigen staking
LOS ANGELES - De Hollywood-schrijvers die veertien weken staakten, hebben besloten woensdag weer aan het werk te gaan. De film- en tv-scenaristen stemden dinsdag in met een akkoord over betere vergoedingen, dat hun vakbond zaterdag met de grote filmstudios had bereikt.

De staking van 12.000 auteurs gold als het grootste arbeidsconflict in Hollywood in twintig jaar. Van de vakbondsleden die hun mening gaven over het akkoord, stemde 92,5 procent voor beëindiging van staking, aldus leider Patric Verrone van de vakbond Writers Guild of America.

Het grootste twistpunt tussen de filmproducenten en scenaristen was de vergoeding die de schrijvers kregen voor de distributie van titels per dvd en internet. De staking hield de Amerikaanse entertainmentindustrie ruim drie maanden in zijn greep.

Populaire series als 24, CSI, Lost, Desperate Housewives en Ugly Betty moesten halverwege het seizoen worden afgebroken, of werden zelfs helemaal niet uitgezonden. Ook is vorige maand de uitreiking van de Golden Globes afgelast vanwege de staking.


Bericht gepubliceerd op: 13-02-08
Bron: De Telegraaf
Voor meer informatie kunt u bellen naar 020 2611 600 of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte