Boekenbal opent 73ste Boekenweek
In de Stadsschouwburg in Amsterdam is dinsdagavond met het tradionele Boekenbal de aanloop genomen naar de 73ste Boekenweek (12 tot en met 22 maart). De week zelf heeft als thema Van oude menschen, naar het beroemde boek van Louis Couperus, het Boekenbal koos voor Eeuwig Jong.
De auteur van het Boekenweekgeschenk 'De Pianoman', Bernlef, en Renate Dorrestein die het Boekenweekessay 'Laat me niet alleen' schreef, waren als eregasten uitgenodigd op het feest voor auteurs, uitgevers, boekverkopers en bibliothecarissen.

Alle genodigden hadden vooraf een flesje badcrème met 'verjongende' ezelinnenmelk gekregen, om er voordelig uit te zien. In de centrale foyer van het theater was het 'wellness-resort Forever Young' ingericht, met speciaal voor ouderen een bad van -wederom- ezelinnenmelk.

De Vlaamse auteur/theaterman Tom Lanoye tekende met actrice Kitty Courbois, musicus Hans Dulfer & band, de Vlaamse acteur Jan Decleir en de Vlaamse zanger Will Tura voor het openingsprogramma.

Na het programma krioelen de vele feestnummers op het jaarlijkse Boekenbal zoals altijd in alle gangen en foyers. Het 'Ajaxterras' van de schouwburg was deze keer een 'Hang-Oud': een hangplek voor ouderen.


Bericht gepubliceerd op: 12-03-08
Bron: De Telegraaf
Voor meer informatie kunt u bellen naar 020 2611 600 of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte