Fransen gaan Nederlands spreken
Stop maar met 'papa fume une pipe': steeds meer Fransen leren Nederlands!
Bijna dertigduizend leerlingen in Duitsland en Frankrijk volgen het vak Nederlands. Zo maakte de Nederlandse Taalunie gisteren bekend dat ze in Noord-Frankrijk Nederlandse lessen gaat uitbouwen in het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs naar zeker 7500 leerlingen. Op 75 basisscholen en 30 middelbare scholen in de regio's Nord en Pas-de-Calais zal Nederlands worden onderwezen.

"Dat ligt niet voor de hand, want het Nederlands staat normaal niet op het programma van de lagere school in Frankrijk. Toch is het belangrijk dat jonge mensen in deze regio's Nederlands leren", vindt Linde van den Bosch, algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie. "Vanuit economisch maar ook sociaal en cultureel perspectief is het in dit tijdperk van globalisering en Europese integratie meer dan ooit zinvol kennis te hebben van de taal van de buren."
In Duitsland volgen meer dan 20.000 leerlingen Nederlands. In het Franstalig deel van België zouden dat er aanzienlijk meer zijn. De Taalunie schat dat het aantal daar boven de 20.000 leerlingen ligt.


Bericht gepubliceerd op: 20-03-08
Bron: De Telegraaf
Voor meer informatie kunt u bellen naar 020 2611 600 of vraag hieronder direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte